Om ayurveda

Om AyurvedaVid en ayurvedisk hälsorådgivning bedöms helhetsbilden med hjälp av samtal, pulsavläsning, naglar,tunga och hud. Vi går igenom dina dagliga vanor och ditt aktuella hälsotillstånd och ser var din eventuella obalans ligger. Du får därefter enkla naturliga råd anpassade efter dina individuella behov.

De som först beskrev världen med ayurveda kombinerade de fem elementen (rymd, luft, eld, vatten och jord) två och två, till tre olika energier. De energiformerna/doshorna kallas Vata, Pitta och Kapha och har olika egenskaper som tillsammans bildar en helhet.

Alla har inom sig en viss blandning av de tre doshorna och det pågår ett ständigt samspel mellan dem. Ingen blandning är finare än någon annan och ingen dosha är bättre än någon annan. Målet är att hålla doshornas samspel i balans, vilket ger välbefinnande för både kropp och sinne – balans i livet. 

 

Vet du vem du är?

Besvarade frågor:

De ayurvediska begreppen Vata, Pitta och Kapha har egenskaper som finns i alla människor och styr alla våra funktioner. Svara på frågorna i testet och få reda på vilken du tillhör.

1. Hur är din benstomme?

2. Hur är din kroppsbyggnad och kroppsvikt?

3. Hur ser dina ögon ut?

4. Hur är din hud?

5. Hur är ditt hår?

6. Hur rör du dig?

7. Hur är din fysiska uthållighet?

8. Hur arbetar du?

9. Hur tycker du att din mentala funktion är?

10. Testar du nya ideér?

11. Hur fungerar ditt humör?

12. Hur reagerar du på stress?

13. Hur sover du?

14. Hur fungerar din matsmältning och dina hungerkänslor?

15. Hur är din avföring?

16. Hur hanterar du din ekonomi?

17. Hur ser din vädertolerans ut?

Du är nu klar. Klicka för att se ditt resultat.